PRIMA PAGINA»MICHAEL FLATLEY
REPREZENTATII

MICHAEL FLATLEY

Michael Flatley s-a născut pe 16 iulie 1958, in Detroit. Parintii acestuia fiind irlandezi, au emigrat in SUA cu cativa ani inainte de nasterea viitorului artist. Dupa nasterea micului Michael, familia s-a mutat in Chicago. Flatley a inceput sa ia lectii de dans la varsta de 11 ani. O intamplare amuzanta ar fi aceea ca in prima zi profesorul l-a trimis acasa, spunand ca e prea mare deja si nu are nicio sansa sa ajunga profesionist!

 

     Bunica sa – Hannah a fost prima care a crezut in talentul micutului si l-a incurajat sa isi urmeze visul pana la capat. Dupa moartea acesteia, Michael a decis ca de atunci inainte va pastra la fiecare show al lui, un scaun liber, in primul rand ale salii de spectacol in amintirea mult iubitei sale bunici.

 

     La 17 ani a devenit primul american care a castigat Campionatul Mondial De Dans Irlandez. Apoi au urmat multe alte premii, el devenind campion la flaut, castigand de 2 ori „All Ireland Competition”. Talentul nativ al acestuia avea sa se indrepte si in alte directii, diferite de muzica, cum ar fi boxul, acesta castigand si trofeul „The Chicago Golden Gloves Championship”!

 

     Dupa ce a terminat liceul, Michael si-a deschis o scoala de dans. Rolul de profesor nu i s-a potrivit atat de mult pe cat a crezut, astfel ca in anii urmatori a incercat sa isi puna in evidenta si talentul de coregraf, creand coregrafia de la „Riverdance”, acesta devenind un mare succes!

 

     Flatley detine si cateva recunoasteri din partea Guiness Book, pentru „Cele mai rapide picioare din lume”, avand performanta de 35 de pasi de step pe secunda, urmand ca apoi sa i se acorde si titlul pentru  „Cel mai bine platit dansator”.

 

     La ceva timp dupa acest succes, a inceput era Lord Of The Dance, Flatley devenind producatorul, regizorul si coregraful acestui show ce avea sa fie cel mai grandios show din istoria divertismentului! Irlandezii de la Lord Of The Dance sunt numiti „o minune a lumii moderne”, datorita faptului ca intotdeauna realizeaza spectacole cu casa inchisa.

 

     Lord Of The Dance vine in Romania in Octombrie, pentru un spectacol care se anunta a fi de poveste - atat la propriu cat si la figurat, tema principala a acestui show fiind o poveste clasica pusa in scena cu ajutorul folclorului irladez si exprimata prin limbajul universal al dansului, care se impleteste cu muzica, luminile si efectele pirotehnice!

© Copyright Ticket Technologies 2020. Toate drepturile rezervate.